+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Diabetul zaharat - simptome, diagnostic, tratament

4pm - April 27, 2012

Diabetul zaharat este o boală caracterizată de modificarea nivelului de glucoză din sânge. În ultimii ani, boala a cunoscut o dezvoltare alarmantă, numai în București fiind diagnosticate aproximativ 50.000 de persoane. Creșterea cazurilor de obezitate ca urmare a dezvoltării economice a țărilor și a creșterii consumerismului au condus, în opinia prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște, și la mărirea numărului de persoane care suferă de diabet.

"Problema cea mai sensibilă se pare că este aceea că forma de diabet, care de regulă apărea la vârste înaintate, a început să apară la vârste din ce în ce mai mici, chiar la copii", afirmă prof. dr. Constantin Ionescu-Tîrgoviște, Directorul Institutului de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „Nicolae Paulescu".

Spre deosebire de alte boli, diabetul este asimptomatic. Pacientul nu resimte nicio modificare ce îi poate da de înțeles că este bolnav. Cu toate acestea, persoanele obeze trebuie să fie în alertă deoarece sunt cele mai predispuse la diabet.

Lipsa unor simptome supărătoare, întârzie de multe ori diagnosticarea diabetului, atât de mult încât atunci când se prezintă la medic, pacienții au deja complicații cronice.

Un rol important în diagnosticarea diabetului zahar, îl au medicii de familie. Dacă în urma analizelor la sânge, se constată o creștere peste 100 mg a nivelului de glucoză din sânge, medicii de familie sunt instruiți să-și trimită pacienții la specialiști.

Citește și:

Diabetul zaharat – generalitati

Glicemia

 

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii