+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Dreptul la sanatate al copiilor este incalcat

5pm - April 4, 2012

O problemă deosebit de gravă dezbătută în cadrul Conferinței "Legislația, aliat sau dușman al pacienților din România" a fost cea legată de drepturile copiilor la servicii adecvate de sănătate, în special al celor care suferă de boli grave, precum cancerul.

"În Constituția României se stipulează că tratamentul bolnavului de cancer este gratuit. În realitate lucrurile stau altfel. Din cauza condițiilor precare din spitalele din România și a lipsei aparaturii medicale, unele investigații ale bolnavilor de cancer sunt făcute în clinici private, cu plata. De asemenea, tratamentul bolnavului de cancer lipsește uneori, iar pacientul este pus în situația de a și le cumpăra din bani și surse proprii", a declarat Olga Cridland, președintele Asociației P.A.V.E.L.

În sprijinul acesteia a venit Av. Ion Ilie Iordăchescu, care a declarat că ar trebui să existe o reglementare, care să asigure tratamentul și investigațiile gratuite și în clinicile private a bolnavilor de cancer, nu doar în cele publice. "Le sugerez autorităților proiectului să aibă în vedere problemele legate de dumneavoastră şi să formuleze amendamente care să reglementeze aceste lucruri", a adăugat Av. Ion Ilie Iordăchescu.

„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.

Citește și:

Problemele pacientilor dezbatute cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii