+++ Bine ati venit pe Explore Medicine TV - Primul si singurul portal de educatie medicala video +++

materiale didactice

  • spitalul grigore alexandrescu
  • Simona Maria Vladica
  • Marius Barbu

Importanta programelor sanitare de profilaxie

4pm - April 9, 2012

Autoritățile prezente în cadrul Conferinței "Legislația, aliat sau dușman al pacienților din România" au atras atenția asupra obligativității tuturor asiguraților sistemului sanitar de a se prezenta periodic la medic pentru controalele profilactice.

"Când vom înțelege că trebuie să avem controale repetate cu scop profilactic-preventiv, relația medic-pacient nu va fi dusă în situații extreme, a unei boli greu tratată de medic", a declarat Asist. Univ.Dr. Sorin Păun, medic primar chirurgie generală, Spitalul de Urgență Floreasca.

Aceeași problemă a amintit-o și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Vasile Cepoi care a afirmat: "Dacă nu respect prescripția medicală, dacă nu particip la programe de profilaxie, dacă nu am un comportament sanogen, pot eu să pun povara îmbolnăvirii mele pe întreaga societate?".

Așadar, cei prezenți în cadrul conferinței au subliniat necesitatea pacienților de a se informa și de a răspunde obligațiilor legate de starea de sănătate, mergând periodic la vizitele medicale.

„Legislaţia – aliat sau duşman al pacienţilor din România?!" este un eveniment marca Sănătatea Media Group, organizat în parteneriat cu Asociația Națională pentru Protecția Pacienților, susținut de Alianța pentru Sănătate din România și sponsorizat de Novartis, Bristol-Myers Squibb, Lawg, Amgen, Medcenter și Sanofi.

Citește și:

Problemele pacientilor dezbatute cu ocazia Zilei Europene a Pacientilor

Sorin Paun, despre drepturile si obligatiile medicului si pacientului

Sanatatea Media Group BebeSanatos Info Pacienti Avocatul Pacientului Avocatul Medicului Gala Sanatatii